Κεντρική Σελίδα

Πληροφορίες  Βοήθεια  Αφίσα  English Summary  Media.UoA Central


ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ [ Πληροφορίες ] [ Συντελεστές ] [ Πρώτη Σελίδα ]
Πρώτη Σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΩΝΟΛΟΓΙΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ

Σκοπός των Θεμάτων Γραμματικής είναι η παροχή στον/στην εκπαιδευτικό χρήσιμων πληροφοριών για τη γραμματική της ελληνικής και για τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν όσοι προσπαθούν να μάθουν τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα.

Τα Θέματα Γραμματικής είναι οργανωμένα στις κατηγορίες ΦΩΝΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ και ΣΥΝΤΑΞΗ, ενώ ο σύνδεσμος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ παρουσιάζει το σύνολο των Θεμάτων Γραμματικής ανεξάρτητα από κατηγορία.
Σε όλες τις εμφανίσεις ο σύνδεσμος "Τίτλος άρθρου" παραπέμπει στη σελίδα με τις αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο Θέμα όπου περιλαμβάνεται και το πλήρες κείμενο του Θέματος σε μορφή Word document και σε μορφή PDF. Η σελίδα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ περιλαμβάνει όλα τα παραδείγματα κατανεμημένα σύμφωνα με το Θέμα Γραμματικής στο οποίο αναφέρονται. Κάθε παράδειγμα αποτελεί σύνδεσμο προς τη σελίδα με τα αναλυτικά στοιχεία του Θέματος στο οποίο αντιστοιχεί. Τέλος, στη σελίδα ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ παρουσιάζεται ένας διαδραστικός πίνακας που σας επιτρέπει να αναζητήσετε συσχετισμούς μεταξύ των Θεμάτων Γραμματικής. Επιλέγοντας τον κωδικό οποιουδήποτε θέματος στον πίνακα, παρουσιάζονται όλα τα θέματα που σχετίζονται με το επιλεγμένο Θέμα Γραμματικής.

Αν επιθυμείτε να επισημάνετε κάτι σχετικό με τα Θέματα Γραμματικής, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη φόρμα συμμετοχής για να ενημερώσετε τον υπεύθυνο της Δράσης και τους συντάκτες των Θεμάτων Γραμματικής.